Detail Venster

From SignalWiki
Jump to: navigation, search

Inhoud | Handleiding | FAQ | Multiplayer Handleiding | Line Operations Handleiding | Spraakcommunicatie | Lijst van wijzigingen | Developers pages

Flag de.png Deutsch Flag en-gb.png English  


Doel

De bedieningspanelen van een seinhuis zijn meestal erg groot en nemen daardoor veel schermruimte in. Om het instellen van rijwegen te vereenvoudigen of voor een beter overzicht op trein nummer vensters, zijn er het Detail venster en Vrije Detail venster beschikbaar. Deze venstere kunnen geopen worden vanuit het Overzicht menu.

Een detail venster bevat specifiek uitgekozen tegels welke op een aangename volgorde staan. Deze tegels kunnen fysiek een eind uit elkaar verwijderd zijn op het paneel, maar in het detail venster kunnen ze dicht naast elkaar geplaatst worden. Dit is bijzonder handig voor het instellen van rijwegen: in plaats van met de muis over het paneel te bewegen, kunt u de start en eindknop vlak bij elkaar in het Detail venster plaatsen, en de knoppen daar indrukken.

Detail Venster

Rechtsklik op de gewenste tegel op het paneel om een tegel toe te voegen aan het Detail venster. Kies Toevoegen aan Detail venster. De tegel zal nu in het Detail venster verschijnen.

Tile observer menu nl.png

Elke toegevoegde tegel wordt uitgelijnd met de vorige, reeds aanwezige, tegel. Om de volgorde van de tegels in het venster te wijzigen, rechtsklik op één van de tegels om het context menu te openen. Kies vervolgens Ómhoog' of Omlaag.

Tile observer context nl.png

Andere beschikbare opties zijn het wijzigen van de tegelgrootte en of een label getoond moet worden. Klik op verwijderen' om een tegel uit het Detail venster te verwijderen.

Voorbeeld

De onderstaande serie afbeeldingen toont hoe een route in te stellen tussen twee seinen. Merk op dat deze seinen fysiek ver uit elkaar staan op het paneel. In het Detail venster kunt u deze seinen dicht bij elkaar zetten. De twee betreffende seinen zijn in de afbeeldingen omkaderd:

Tile observer example large 1.png

Tile observer example.png

Tile observer example2.png

Tile observer example3.png

Tile observer example4.png

Tile observer example5.png

Nadat de route is ingesteld, ziet het panel er als volgt uit.

Tile observer example large 2.png

Vrij Detail Venster

Het Vrij Detail Venster is identiek aan het Detail venster als hierboven beschreven, met één verschil: in plaats dat de tegels horizontal onder elkaar worden geplaatst, kunt u de tegels verslepen en plaatsen op een zelf te kiezen positie.

Voorbeeld

Het voorbeeld hieronder toont een aantal Trein Nummer venster. Merk op dat u ze kunt plaatsen in welke volgorde en op welke positive u wenst.

Freeform observer example.png

Hier een ander voorbeeld voor Köln, dat een aantal inrijseinen aan de rechterzijde toont, samen met een aantal uitrijseinen langs het perron. Dit voorbeeld illustreert dat u nagenoeg elke overzicht van tegels kan samenstellen zoals u het wilt.

Kk observer example.png

Detail Venster instellingen bewaren

Normaliter worden de tegel posities en grootte bewaard wanneer u de simulatie beëindigd. Wanneer u een nieuwe simulatie start zullen de tegels zich nog steeds in het Detail venster bevinden.

Indien u meerdere samenstellingen voor de Detail venster wilt gebruiken, kunt u de tegel posities opslaan naar een bestand, door rechts te klikken op een lege plek in het Detail venster. Kies Opslaan om het "Bestand opslaan"-venster te openen. Om eerder opgeslagen tegels weer te laden kiest u Laden.

Hints

Multi-Monitors

Indien u meerdere monitors heft, gebruik dan de optie binnen/buiten hoofdvenster. Dit plaatst het Detail venster buiten het hoofdscherm van de simulatie, waardoor het makkelijker is om uw extra schermruimte te benutten. U kunt ook de stay on top inschakelen zodat wordt voorkomen dat dit venster onder andere vensters 'verdwijnt'. Wegens beperkingen van het Windows besturingssysteem, is deze optie niet beschikbaar als het Detail venster zich binnen het hoofdvenster van de simulatie bevindt.

Gevaarkappen

Het gebruiken van F5/F6 en F7/F8 om rode en glazen kappen te plaatsen of te verwijderen werkt ook in het Detail venster..

Inhoud | Sp Dr S 60 | Handleiding | FAQ | Multiplayer Handleiding | Line Operations Handleiding | Spraakcommunicatie | Lijst van wijzigingen | Developers pages