Dienstregeling van een trein

From SignalWiki
Jump to: navigation, search

Inhoud | Handleiding | FAQ | Multiplayer Handleiding | Line Operations Handleiding | Spraakcommunicatie | Lijst van wijzigingen | Developers pages

Dienstregeling bekijken

Je kan van elke trein in de simulatie de dienstregeling bekijken. Als een trein geen dienstregeling heeft, is het scherm natuurlijk leeg.

Als je op toets F12 drukt, krijgt je het volgende venster te zien:

Timetable window lineops nl.png

Je kan in het vak “Treinnummer” het gewenste nummer / identificatie van de trein invoeren. Zodra een nummer wordt herkent door het systeem, wordt de dienstregeling getoond. Als je binnen 5 seconden nog meer nummers invoert, wordt dit beschouwd als een “verdere invoer”.

Als je langer dan 5 seconden wacht met invoeren van nummers na een bestaand nummer, wordt het beschouwd als een “nieuwe invoer”. (Deze functionaliteit voorkomt dat je het vak moet wissen voor een nieuwe invoer en laat een hele snelle invoer toe van nummers.

Als een trein in jouw gebied is wordt de achtergrond van het treinnummer in groen getoond.

Als het een trein is die in de dienstregeling voorkomt, maar nog niet in uw gebied is, wordt de achtergrond van het treinnummer licht blauw getoond. (ook ontbreekt dan de locatie gegevens omdat de trein buiten jouw gebied is)

De dienstregelinggegevens worden in twee series van kolommen getoond.

De linker kolommen tonen de plantijden (gekenmerkt door de “p”), de rechter kolommen tonen de actuele situatie. Als een trein op tijd is en keurig over de sporen rijdt waar de trein is geplant, blijft alles vriendelijk groen. Als er een afwijking is van de planning, wordt het met een gele achtergrond getoond. De dienstregelingstops die de trein nog niet bezocht heeft worden met een licht gele achtergrond getoond.

Als een trein op een spoor is waar zijn dienstregelingstop is, wordt de regel donkergeel getoond.