Plaatselijke bekendheid in Braunschweig

From SignalWiki
Jump to: navigation, search

Inhoud | Handleiding | FAQ | Multiplayer Handleiding | Line Operations Handleiding | Spraakcommunicatie | Lijst van wijzigingen | Developers pages

Voordat je toegelaten bent op een post, moet je je terdege in kennis stellen van alle bijzonderheden van het bedieningstableau. Na de algemene opleiding tot treindienstleider werd je een heleboel weken naast een vakman op de post neergezet. Het deel "Plaatselijke bekendheid" is bedoeld als de tips van die vakman die je van alles vertelt gedurende die weken! Lees het goed door. Het zorgt ervoor dat je veel beter begrijpt wat er allemaal gebeurt. Ook worden hier “standaard” werkmethoden beschreven.

De tekst is geschreven als een “van collega tot collega”-gesprek dat plaatsvindt op de allereerste dag na de opleiding dat je op de post komt.

Laten we eerst even de details van het Braunschweig Hbf paneel bekijken.

Inleiding

Hallo! Welkom op één van de meest interesante seinhuizen in Duitsland. We zijn zojuist begonnen met een nieuwe dienstregeling en zijn erg blij met jou als aanvulling op ons treindienstleider-team!

Teufelsspring

Pb bs teufelsspring.png

De oranje dubbelsporige lijn is de hoofdlijn van en naar Gross‐Gleidingen en wordt voornamelijk voor passagierstreinen gebruikt. Treinen richting Gross‐Gleidingen gaan verder naar Hannover Hbf en Hilsdesheim Hbf. Sinds de bouw van de Muur is de hoeveelheid verkeer echter afgenomen. Je zal hier veel sneltreinen aantreffen, als ook internationale treinen van/naar Amsterdam CS en Parijs.

De bruine route is de goederenlijn naar onze buurpost station Beddingen. Deze lijn is voornamelijk voor verkeer van/naar de Salzgitter staalfabrieken en de Volkswagen fabriek. Treinen naar dit gebied moeten eerst aangeboden en geaccepteerd worden. Onthou dat als je een trein van Bedingen aanneemt, je de rijrichting van dit spoor naar je toe moet zetten met behulp van de EaGT knop samen met de EaT knop op het paneel.

Alle seinen in Teufelsspring zijn uitgerust met een seinautomaat. Stuurcijfers: 1 voor Oost-West verkeer tussen Gross Gleidingen en Schandelah; 2 voor treinen met eindpunt Braunschweig Hbf. Tot slot, cijfer 5 wordt gebruit voor de treinen van en naar Beddingen, Gliesmarode en Braunschweig Hbf Rangeerterrein 7 (Stw 7).

Passagierstreinen kunnen hier 120 km/h rijden. De goederentreinen gaan hier veel langzamer.

Gabelung

Pb bs gabelung.png

Indien je een goederentrein naar Rangeerterrein 2 (Rbf Stw 2) wilt sturen, is dit je laatste kans om de trein de juiste kant op te sturen. Je hoeft de treinen niet aan te bieden, de plaatselijke opzichter daar weet welk verkeer eraan komt en wanneer met behulp van zijn eigen treinnummer venster systeem.

Okerbrücke

Pb bs okerbrucke.png

De groene lijn is de hoofdlijn van en naar Rüningen en is de passagiers verbinding naar Salzgitter, Wolfenbüttel, Seesen, Goslar, Bad Harzburg, Göttingen en Frankfurt.

Stuurcijfer 4 wordt gebruikt door de seinautomaten dus is er hier weinig om je zorgen over te maken. De overige stuurcijfers hebben we al besproken bij het linkerdeel van het paneel.

Snelheden hier zijn 100 en 120 km/h.

Braunschweig Hbf (West)

Pb bs braunschweig hbf west.png

Dit deel ziet er complex uit maar is het echt niet. Passagierstreinen uit Groos-Gleidingen gaan normaliter via spoor 7 en 8. Treinen uit Rüningen normaal gesproken naar spoor 4 vanwege de hogere toegestane snelheden hier.

Als je treinen naar rangeerterrein Stw 7 stuurt, zal je dit via spoor 7 of 8 en dan via Schmiedekamp moeten doen.

Sporen 20‐24 zijn slechts kleine opstelsporen. De sporen 25‐30 zijn voor het opstellen van expres goederentreinen. Sporen 27 en 28 zijn de beladingsporen voor de expres goederen. Sporen 11, 14, 43 en 41 zijn voor het opstellen van locomotieven en andere korte voertuigen. Normale treinen hebben hier niets te zoeken, aangezien er alleen maar gravel perrons zijn.

Dit systeem was ontworpen in de jaren 50. Het voorziene Oost-West verkeer was behoorlijk overschat. Daarom is er nu enige flexibiliteit bij het plannen.

Braunschweig Hbf (Oost)

Pb bs braunschweig hbf oost.png

Sporen 63‐73 zijn de toegangssporen van/naar opstelterrein Ba (Abstellbahnof). Wees aardig voor je collega daar en vraag hem eerst of je hem een trein kan sturen alvorens dit te doen. Als hij je een trein stuurt zal het nummer van die trein in het treinnummer venster verschijnen. Treinen rijden met ongeveer 25 km/h naar het perron. Gebruik sporen 60 en 63 om treinen naar Ba te sturen.

Treinen uit Schandelah/Helmstedt gaan meestal rechtdoor over spoor 6 vanwege de hogere togelaten snelheid. Spoor 150 is in één richting te gebruiken, alleen vanuit rangeerterrein Stw 7. Soms is het handiger en sneller om goederentreinen via spoor 6 te sturen als de bestemming Gross‐Gleidingen is.

Schmiedekamp

Pb bs schmiedekamp.png

Sporen 121 - 123 komen uit Ba (opstelterrein), maar er gebeurt niet veel. Van tijd tot tijd gaat er een lege trein van of naar Helmstedt, maar dat is het dan ook wel. De Oost-West lijn gaat verder naar sein G of 11, waar de je het begin van de oranje lijn ziet. Als wissel 565 in afbuigende stand ligt, gaan de treinen naar rangeerterrein 7 (Rbf Stw 7).

Seinen 111 en 112 zijn uitgerust met een seinautomaat. Treinen met stuurcijfer 1 zijn voor het Oost-West verkeer - je hoeft je echter ook geen zorgen te maken over het goederenverkeer naar Lünischteich. I raad je sterk aan om een goederentrein naar Gliesmarode eerst aan te bieden voordat je deze sein 161 laat passeren. Dit voorkomt blokkades.

Buchhorst

Pb bs buchhorst.png

Sein 113 en 114 zijn beiden uitgerust met een seinautomaat, dus je hoeft je alleen maar druk te maken over de goederentreinen. De bloksectie naar Schandelah is vrij lang hier.

Zoals ik al eerder zei, sinds dat de Muur gebouwd is, is er veel minder verkeer hier. Er zijn nog steeds een paar internationale en pendeltreinen naar Berlijn. Alle andere treinen eindigen in Helmstedt. Er zijn een aantal militaire treinen naar Berlijn die hier ook langskomen.

Mückenburg

Pb bs muckenburg.png

Mückenburg is erg klein: slechts een wissel en twee seinen. Maar je moet hier voorzichtig zijn! Wees er zeker van dat je treinen naar Gliesmarode aangeboden en aangenomen zijn voordat je deze er heen stuurt! Het is aardig wat enkelspoor werk vanaf hier!

Lünischteich

Pb bs lunischteich.png

Dit is een klein hoekje op het paneel... merk op dat het spoor naar Gliesmarode vrij kort is... zo'n 600 meter.

Zodra zult de beltoon vrij snel horen nadat de trein uit Gliesmarode vertrokken is. Als je niet snel genoeg een rijweg instelt, zal de trein hier tot stilstand komen. Ondanks dat de maximum snelheid hier maar 60 km/h is, zal je een rijweg in moeten stellen naar sein 144 direct nadat je een trein uit Gliesmarode hebt aangenomen.

Verkortingen

Verkorting Volledige naam
HGGL Gross Gleidingen
HBDD Beddingen
HBTZ Broitzem
HRUE Rüningen
HBS Braunschweig Hbf.
HGAA Abzw. Gabelung
HTFS Abzw. Teufelsspring
HOKB Abzw. Okerbrücke
HBSBA Braunschweig Hbf, (Stellwerk Ba) (Opstelterrein Ba)
HBSRA Braunschweig Rbf, Stellwerk 7 (Rangeerterrein 7)
HBSRZ Braunschweig Rbf, Stellwerk 20 (Rangeerterrein 20)
HBSRE Braunschweig Rbf, Stellwerk 2 (Rangeerterrein 2)
HMUC Mückenburg
HLNT Lünischteich
HSMK Schmiedekamp
HBUH Buchhorst
HWED Weddel (Braunschweig)
HSDL Schandelah
HGLI Braunschweig‐Gliesmarode

Inhoud | Sp Dr S 60 | Handleiding | FAQ | Multiplayer Handleiding | Line Operations Handleiding | Spraakcommunicatie | Lijst van wijzigingen | Developers pages