Plaatselijke bekendheid in Roisdorf

From SignalWiki
Jump to: navigation, search

Inhoud | Handleiding | FAQ | Multiplayer Handleiding | Line Operations Handleiding | Spraakcommunicatie | Lijst van wijzigingen | Developers pages

Flag de.png Deutsch Flag en-gb.png English  


Voordat je toegelaten bent op een post, moet je je terdege in kennis stellen van alle bijzonderheden van het bedieningstableau. Na de algemene opleiding tot treindienstleider werd je een heleboel weken naast een vakman op de post neergezet. Het deel "Plaatselijke bekendheid" is bedoeld als de tips van die vakman die je van alles vertelt gedurende die weken! Lees het goed door. Het zorgt ervoor dat je veel beter begrijpt wat er allemaal gebeurt. Ook worden hier “standaard” werkmethoden beschreven.

De tekst is geschreven als een “van collega tot collega”-gesprek dat plaatsvindt op de allereerste dag na de opleiding dat je op de post komt.

Laten we eerst even de details van het Roisdorf paneel bekijken.

Stellwerk Roisdorf

Algemeen

Het seinhuis van Roisdorf is gelegen aan de geëlektrificeerde dubbelsporige hoofdlijn 'Linke Rheinstrecke', lijnnummer 2630, van Keulen naar Mainz tussen de stations van Bonn Hbf en Sechtem.

Aangrenzende buurposten

Rechtsboven (sporen 922/902) zijn de sporen naar het beheersgebied van Stellwerk Bonn Hbf (KB). Van en naar Bonn Hbf is linkerspoor rijden mogelijk.

Linksboven (spoor 041/042) verlaat de 'Linke Rheinstrecke' ons beheersgebied in de richting van Sechtem. Het station van Sechtem (KSEC) is de eerstvolgende bediende locatie in deze richting. Linkerspoor rijden is ook hier beschikbaar.

Roisdorf

Roisdorf

Normaal gesproken hebben we de seinen in en rondom Roisdorf op de seinautomaat staan, aangezien al het verkeer van Sechtem richting Bonn Hbf over spoor 1 gaat, en het verkeer van Bonn Hbf richting Sechtem over spoor 2 gaat.

De treinseries SE 3500 en RB 7300 zijn de enige diensten die stoppen in Roisdorf.

Eveneens richting vinden we twee overwegen (km 26.540 en km 27.385) met hele overwegbomen. Indien een rijweg ingesteld is en de overweg gesloten is, zullen we moeten bevestigen dat de overweg vrij is van andere verkeer. Je zult een bel horen klinken zolang de overweg aan het sluiten is. Vergrendel de overweg met de BüFT knop in combinatie met de gele knop van de overweg (* dit is een optie voor gevorderden)

Er bevindt zich een klein emplacement naast het station van Roisdorf. Dit emplacement kan bereikt worden via de zogenaamde 'Schlüsselsperre (sleutelgrendelwissel 9). Er komen en gaan hier niet veel treinen vandaan. De wissel wordt ter plaatse bediend door de rangeerder. Je kan hem controle over het wissel geven door de WGT samen met de wisselknop (SWT) van de Schlüsselsperre. Het sleutelgat symbool zal dan rood knipperen. Zodra de rangeerder de bediening heeft overgenomen zal het sleutelgat symbool continue rood branden, en je zult nu geen rijwegen naar spoor 3 kunnen instellen. Zodra de rangeerder zijn werkzaamheden heeft beeindigd, zal hij je bellen en de controle over het wissel teruggeven. Het sleutelgat symbool gaat dan weer rood knipperen. Om te controle definitief terug te nemen druk je de WSpT samen met de wisselknop.

Linkerspoor rijden (GWB)

Linkerspoor rijden , in Duitsland Gleiswechselbetrieb (GWB) genoemd, is feitelijk linkerspoor rijden in plaats van het gebruikelijke rechterspoor rijden. De infrastructuur is voorzien van automatisch blokstelsel voor dubbel-enkelspoor zodat de sporen in beide richtingen bereden kunnen worden. GWB is mogelijk op het traject Sechtem - Roisdorf en Roisdorf - Bonn Hbf. GWB heeft echter zijn beperkingen aangezien het GWB niet vanaf alle sporen bereikt kunnen worden, en tevens niet alle sporen vanuit het GWB bereikt kunnen worden.

De volgende sporen kunnen niet bereikt worden vanuit het GWB:

<==
Ri. Noorden
==>
Ri. Zuiden
geen Roisdorf 1


Routes vanaf de volgende sporen naar het GWB zijn niet mogelijk voor:

<==
Ri. Noorden
==>
Ri. Zuiden
geen Roisdorf 1

Er bevinden zich rijrichting knoppen op de vrije baan richting de buurposten Bonn Hbf en Sechtem. Dit betekent dat je de EaGT om de rijrichting van de automatisch bediende blokken naar je toe te draaien. Natuurlijk moet je treinen welke je over linkerspoor naar Sechtem of Bonn Hbf wilt sturen eerst bij de buurpost aanbieden.

Verkortingen

Rheingold : Toegepaste bestemmingen in de dienstregeling


Verkorting Volledige naam
KROI Roisdorf
KB Bonn Hbf
KSEC Sechtem

Straatnamen van Overwegen

Storingmelder Kilometer Straatnaam
I 1 km 26.540 Herseler Weg
I 2 km 27.385 Rheinweg


Spoorlengtes

Spoorlengtes Roisdorf

Spoor Lengte (m)
1 666
2 800
3 500


Deze simulatie maakt deel uit van het Rheingold project | Köln Hbf | Hürth–Kalscheuren | Brühl | Sechtem | Roisdorf | Bonn | Bonn-Bad Godesberg | Remagen | Brohl | Andernach | Weissenthurm | Koblenz-Lützel