Plaatselijke bekendheid in Weissenthurm

From SignalWiki
Jump to: navigation, search

Inhoud | Handleiding | FAQ | Multiplayer Handleiding | Line Operations Handleiding | Spraakcommunicatie | Lijst van wijzigingen | Developers pages

Flag de.png Deutsch Flag en-gb.png English  


Voordat je toegelaten bent op een post, moet je je terdege in kennis stellen van alle bijzonderheden van het bedieningstableau. Na de algemene opleiding tot treindienstleider werd je een heleboel weken naast een vakman op de post neergezet. Het deel "Plaatselijke bekendheid" is bedoeld als de tips van die vakman die je van alles vertelt gedurende die weken! Lees het goed door. Het zorgt ervoor dat je veel beter begrijpt wat er allemaal gebeurt. Ook worden hier “standaard” werkmethoden beschreven.

De tekst is geschreven als een “van collega tot collega”-gesprek dat plaatsvindt op de allereerste dag na de opleiding dat je op de post komt.

Laten we eerst even de details van het Weißenthurm paneel bekijken.

Seinhuis Weißenthurm

Algemeen

Het seinhuis van Weißenthurm is gelegen aan de geëlektrificeerde dubbelsporige hoofdlijn 'Linke Rheinstrecke', lijnnummer 2630, van Keulen naar Mainz tussen de stations van Urmitz en Andernach.

Aangrenzende buurposten

Links (sporen 412/002) zijn de sporen naar het beheersgebied van Stellwerk Koblenz-Lützel (KKOL) richting Urmitz. Van en naar Urmitz is linkerspoor rijden mogelijk.

Rechts (spoor 41/01) verlaat de 'Linke Rheinstrecke' ons beheersgebied in de richting van Andernach. Het station van Andernach (KAND) is de eerstvolgende bediende locatie in deze richting. Linkerspoor rijden is ook hier beschikbaar.

Weißenthurm

Weißenthurm

Normaal gesproken hebben we de seinen in en rondom Weißenthurm op de seinautomaat staan, aangezien al het verkeer van Urmitz richting Andernach over spoor 1 gaat, en het verkeer van Andernach richting Urmitz over spoor 2 gaat.

De treinserie RB 7300 is de enige dienst die stopt in Weißenthurm.

Er bevindt zich kleine emplacementen naast het station van Weißenthurm. De ongeïsoleerde sporen 24 en 34 zijn buiten dienst gesteld.

Linkerspoor rijden (GWB)

Linkerspoor rijden , in Duitsland Gleiswechselbetrieb (GWB) genoemd, is feitelijk linkerspoor rijden in plaats van het gebruikelijke rechterspoor rijden. De infrastructuur is voorzien van automatisch blokstelsel voor dubbel-enkelspoor zodat de sporen in beide richtingen bereden kunnen worden. GWB is mogelijk op het traject Urmitz - Weißenthurm en Weißenthurm - Andernach. GWB heeft echter zijn beperkingen aangezien het GWB niet vanaf alle sporen bereikt kunnen worden, en tevens niet alle sporen vanuit het GWB bereikt kunnen worden.

De volgende sporen kunnen niet bereikt worden vanuit het GWB:

<==
Ri. Zuiden
==>
Ri. Noorden
geen Weißenthurm 1


Routes vanaf de volgende sporen naar het GWB zijn niet mogelijk voor:

<==
Ri. Zuiden
==>
Ri. Noorden
geen Weißenthurm 1


Er bevinden zich rijrichting knoppen op de vrije baan richting de buurposten Koblenz-Lützel en Andernach. Dit betekent dat je de EaGT om de rijrichting van de automatisch bediende blokken naar je toe te draaien. Natuurlijk moet je treinen welke je over linkerspoor naar Koblenz-Lützel of Andernach wilt sturen eerst bij de buurpost aanbieden.

Bijzonderheden in Weißenthurm

Er zijn een aantal bijzonderheden in Weißenthurm met betrekking tot het instellen van treinrijwegen. Ten eerste: Het instellen van een rijweg van spoor 3 (N3) of spoor 4 (N4) naar spoor 23 (N23) is niet mogelijk.

Inrijwegen

Korte inrijweg naar spoor 3

Het instellen van een korte inrijweg vanaf sein A1 of A2 naar spoor 3 (N3), betekent automatische dat alleen een lange uitrijweg vanaf sein N3 mogelijk is.

Korte inrijweg naar spoor 4

Het instellen van een korte inrijweg vanaf sein A1 of A2 naar spoor 4 (N4), betekent automatische dat alleen een lange uitrijweg vanaf sein N4 mogelijk is.

Lange inrijweg naar spoor 23

Bij het instellen van een rijweg vanaf ESig A1 / A2 naar spoor 23, wordt het sein N3 bedrijsmatig uitgeschakeld (toont "Kennlicht"). Het instellen van een lange inrijweg vanaf ESig A1/ A2 via spoor 4 naar spoor 23 (N23) is niet mogelijk.

Uitrijwegen

Lange Uitrijweg vanaf spoor 3

Bij het instellen van een rijweg vanaf sein ASig N3 richting Urmitz (002/412), zal het sein ASig N23 bedrijfsmatig uitgeschakeld worden (toont "Kennlicht").

Lange uitrijweg vanaf spoor 4

Bij het instellen van een rijweg vanaf sein ASig N4 richting Urmitz (002/412), zal het sein ASig N23 bedrijfsmatig uitgeschakeld worden (toont "Kennlicht")

Kort uitrijweg vanaf spoor 23

Indien een lange inrijweg naar ASig N23 ingesteld was, kan uitsluiten een korte uitrijweg vanaf sein N23 richting Urmitz (002/412) ingesteld worden.

Verkortingen

Rheingold : Toegepaste bestemmingen in de dienstregeling


Verkorting Volledige naam
KWEH Weißenthurm
KAND Andernach
KKOL Koblenz-Lützel
KKOLP Koblenz-Lützel Pbf
KUR Urmitz


Spoorlengtes

Spoorlengtes Weißenthurm

Spoor Lengte (m)
Weißenthurm 1 789
Weißenthurm 2 669
Weißenthurm 3 389
Weißenthurm 4 350


Deze simulatie maakt deel uit van het Rheingold project | Köln Hbf | Hürth–Kalscheuren | Brühl | Sechtem | Roisdorf | Bonn | Bonn-Bad Godesberg | Remagen | Brohl | Andernach | Weissenthurm | Koblenz-Lützel